Svømmekurs

Svømmekurs i Horten Svømmeklubb

Horten Svømmeklubb arrangerer svømmekurs gjennom Norges Svømmeskole. Vi bruker Tryggivann.no for påmelding og administrasjon av våre svømmekurs.

All påmelding til kurs og ventelister skal gjøres via http://www.tryggivann.no.
På hovedsiden finner du utfyllende informasjon om alle kurs.

Kurs:

Våre kurs og lister ligger tilgjengelig på http://www.tryggivann.no/viskurs.aspx?arr=109

For mer utfyllende informasjon om hvert kurs se: Kursvelger

Hvis kursene er fulle så kan du melde på venteliste. Ventelistene ligger under kursene i lista. Kontakt svommekurs@hortensk.net dersom du har spørsmål eller trøbbel med registreringen.

Erfaringsmessig får vi til å sette opp kurs til å dekke alle på venteliste for de fleste kurs som følger progresjon.  På de første kursene kan det være for stor pågang for å dekke alle som står på venteliste.

Gjennomføring

Horten Svømmeklubb er medlem av Norges Svømmeskole.  Vi har mange flinke utdannede instruktører som har fokus på trygghet i vann og morsom læring.  Øvelsene og kursene følger planen utarbeidet av Norges Svømmeskole.

Vi anbefaler at barna følger alle ferdighetskursene før videregående kurs.  De grunnleggende kjerneøvelsene for dykke, flyte, gli, fremdrift har fokus først å fremst på å være trygg i vann og ved å lære teknisk riktig svømmeartene.

For klubbsvømming er det fint om du leser “Innmelding” i menyen her på hjemmesidene.

Tryggivann.no er en portal for påmelding og administrering av svømmekurs. Tjenesten er utviklet av Norges Svømmeforbund. Vil du melde på deg selv eller ditt barn på svømmekurs må du først registrere en bruker på tryggivann.no. Når brukerkontoen er opprettet vil du motta en epost med en bekreftelsekode. Etter at du har mottatt denne klikker du på linken ‘Aktiver ny konto’ på denne siden. Tast inn ditt brukernavn og din aktiveringskode for å aktivere. Deretter kan du logge på og melde på svømmekurs. Skal du melde på et barn er det allikevel du som voksen som skal opprette en brukerkonto. Barnet registrerer du senere i påmeldingsprosessen.

Der det er praktisk kan det foregå flere kurs samtidig i bassenget eller kombineres med klubbsvømming.

Oppmøte på kursene

 • Det er viktig at foreldre passer på at barna sitter klare langs vinduet i bassenget (Horten Svømmehall og Brårudåsen) når kurset starter.
 • Møt opp i god tid og ferdig dusjet (med såpe) til kursets start
 • Barna skal ikke i vannet før instruktøren har overtatt barnet og sier det er greit. Fortell barna dette.
 • På vanntilvenning og grunnkursene er foreldrene vanligvis ikke tilstede i svømmehallen. Instruktørene vil si ifra ved oppmøte første dag om dette. Foreldre kan komme inn 5 minutter før slutt på timen.
 • Pass på at telefonnummer og kontaktinformasjon er riktig på http://www.tryggivann.no. Instruktørene må ha mulighet til å nå foresatte under kurs.

Hva skal tas med?

Vi anbefaler at barna har tilgjengelig:

 • 1 håndkle til bruk i svømmehallen for å holde varmen
 • 1 håndkle til bruk i garderoben
 • Såpe
 • Badetøy. Det anbefales en tettsittende badedrakt eller badebukse
 • Svømmebriller? Fra Pingvin-kurset er det praktisk at barna har briller tilgjengelig.
 • Badehette? Det er ikke påkrevet på kurs, men klubbens badehetter kan kjøpes for kr 100,-

Forsikring

Barn inntil 12 år er forsikret i kurstidsrommet mens de er i bassengområdet gjennom Norges Svømmeskole. Dette gjelder ikke i dusj og garderobe. Her har foreldrene ansvar for barna. Kursdeltagere over 12 år må løse lisens for å være forsikret gjennom Norges Svømmeforbund. Hvis det oppstår hendelser/skader som kan gi senskader skal dette rapporteres til Horten Svømmeklubb.

Legg igjen en kommentar