21 svømmere deltok på årets treningsleir i Danmark. 8 fra elite, 4 fra A og 9 fra B-gruppa. Vi hadde gjennomgående fokus på teknikk og driller og alle svømmerne knakk en del motoriske koder ila uka, både når det gjelder de forskjellige svømmeartene, vendinger og startstup.

20110809_113_EMøkt_Lagbilde med navn

Vi gjennomførte 12 svømmetreninger à 2 timer med 20min landoppvarming i forkant av disse. I tillegg hadde vi en landtrening på søndagen. I tillegg hadde vi 4 teoriøkter med videofilm som viste teknikkene på 4 av kveldene. Først teori, så trente vi på den svømmearten dagen etter.

Svømmerne viste et utrolig pågangsmot og holdt max konsentrasjon på treningene. Selv om vi i all hovedsak trente på tekniske drilløvelser, som selvfølgelig setter ned svømmehastigheten veldig ift vanlig svømming, kom de imponerende langt på bare 1 uke:
–          Elite ca 32.000m
–          A ca 26.000m
–          B ca 20.000m
Det tror jeg ikke vi foreldre hadde greid å kopiere, uten videre!

På onsdagen var vi på Djurs Sommarland og fikk rast fra oss på tivoli og lignende.

På fredagen hadde de synkronsvømmeoppvisning og stafetter mot Askim svømmeklubb som var der på treningsleir samtidig med oss. Svømmerne våre viste virkelig nye takter på svømmehastighet og vi gleder oss til å se dem i action på neste svømmestevne og månedens svømmer. Vi har gode indikasjoner på at rekordene vil sprenges ved neste test.

Ved siden av å trene hardt oppførte svømmerne seg eksemplarisk. Det var en sann glede å ha dem med til Danmark – de fikk til og med skryt av bussjåføren som aldri hadde kjørt buss med så greie ungdommer.

De har også spist som løver – kokkene på stedet var helt imponert!

Da gjenstår det bare å takke for lånet av ungene deres – selv om de sikkert kom hjem slitne, håper jeg vi kan låne dem på nytt til neste år!

Mvh
Merete, Gitte, Rune og Stig.