Søndagens Ski Svøm på Langhus 21.10.2012, viste både gode fremganger og noen skuffelser for Hortenssvømmerne.

 

 

 

 

 

Dagens yngste deltaker, 12 år gamle Louise Johnsen Weseth, forbedret seg markant både på 100 bryst og 50 fri, med henholdsvis nesten 3sekunder på 100-meteren og 2,5s på 50-meteren. Endelig brøt hun 40sekunders barrieren på 50 fri. 

Gina Kvaal Marthinsen, 14 år, deltok på 50 fly og 50 fri og fikk det ikke helt til å stemme i forhold til sine bestenoteringer, men stakk allikevel av med 1. plassen på 50 fri i sin årsklasse. 

Siri Svortdal, 15 år, startet bra på 50fly og senket sin personlige bestenotering med 3,5s. På 50fri ville hun nok litt mye, og teknikken satt ikke helt som den burde. Hun havnet rett bak sin personlige bestenotering her. 

Ida Grimstad, 16 år, har hatt målsetning om UM kvalifisering (13-16 år) i år, man har hatt en del utfordringer i oppkjøringen denne høsten. På 50 fly slettet hun endelig sin gamle bestenotering. Hun perset med ca 2,5 sek. Dette var veldig positivt, men allikevel noe bak målsetningen hennes for høstsesongen. På 50 fri satt det ikke som det skulle og hun havnet bak sin bestenotering istedenfor å gå markant under, som treningstester har vist at hun kan. Ingen UM-kvalifisering denne gangen, med andre ord.

Erlend Stenlund, 15 år, var den som imponerte mest. Han satte ut på 200 fri i et forrykende tempo. På første 50m slo han sin bestenotering på 50fri. Etter 100m hadde han slettet sin bestenotering på 100fri med 11 sekunder. Starttempoet var kanskje litt høyt, men han kjempet seg gjennom de siste 100 meterne og kunne notere seg en ny personlig rekord på 200m med 17 sekunder. Etterpå senket han sin personlige bestenotering på 50 fri med 2 sekunder. Hadde han ikke vært såpass sliten etter 200 fri hadde han nok senket den med enda et sekund eller mer. Erlend har trent meget godt i det siste og slikt gir selvfølgelig resultater.

Sindre Nordaas, 14 år, har hatt målsetning om å kvalifisere seg til UM (13-16 år) i år på distansene 50 fly, 50 fri og 100 fri. På Ski stilte han til start på 50butterfly og 50 fri. På 50 butterfly gikk han så vidt under sin personlige rekord, men markert over UM-kravet. Denne distansen ble nok for tøff å kvalifisere seg på i år. På 50 fri gikk det som vanlig fort, men teknikken satt ikke. Han gjorde småfeil i alle fasene i løpet. Sindre er blant Norges raskeste utøvere i sin aldersklasse på disse 2 distansene, og i Ski vant han med klar margin til de 2 neste på lista i begge øvelser. Allikevel var stevnet en skuffelse med tanke på målsetningen hans.

Neste og siste mulighet for kvalifisering til UM i Stavanger er i Bergen til helgen. Da satser vi alt på at det løsner for Sindre på 100fri og 50 fri og for Ida på 50 fri.

Resultatliste Hortenssvømmernes øvelser:
20121021_Ski Svøm 2012_Resultater_HSK øvelsene (Word)
20121021_Ski-Svøm-2012_Resultater_HSK-øvelsene (Pdf)

Link til Gjengangeren:
http://mingg.gjengangeren.no/artikkel.php?aid=21271