De yngre hortenssvømmerne deltok på Åpningsstevnet i Hokksund på søndag 15.09.2013.

En energisk gjeng med gode tider

En energisk gjeng med gode tider.
B.f.v:
Sine Øverby, Emil Zajitski Hansen, Louise Weseth Johnsen, Gaute Zajitski Hansen og Kine Grimstad Andersen.
F.f.v: Eirik Gramdal, Zagros Nyseth, Magnus Vingmark og Marius Nordaas.

De yngre svømmerne tok steget opp fra rekruttstevner til approbert i Hokksund denne helgen. 9 svømmere deltok, hvorav 4 ikke hadde deltatt på approbert stevne tidligere.

Sine Øverby født 03 klinte virkelig til på sine 3 øvelser og satte 3 personlige rekorder. Hun begynte med 50m rygg hvor hun svømte på tiden 44,41s. Dette var bestetiden i hennes årsklasse. Deretter svømte hun 400m fri på tiden 6.47,56. Det var langt bedre enn forventet og i denne øvelsen var hun nest beste svømmer i sin årsklasse. Siste øvelse var 100 bryst. Der ble hun også nest beste svømmer i sin årsklasse. Selv om det ikke gis plassering i denne årsklassen lover dette godt for neste sesong.

Marius Nordaas født 03 deltok på 2 øvelser og satte personlig beste på begge. Første øvelse var 400 fri hvor han svømte på tiden 7.20,39. Bra gjennomføring og 10 sekunder bedre enn forventet. Det var kun han som stillte opp på denne øvelsen i hans årsklasse. I sin andre øvelse var det 50m butterfly. Han fikk ikke helt rytmen til å stemme, men kjempet seg i mål på tiden 56,07. Her måtte han finne seg i å ha 4 beste tid i sin klasse.

Gaute Zajitski Hansen født 02 deltok på 4 øvelser og satte personlig beste på 3 av dem. Første øvelse var 100 fri. Her svømte Gaute inn på sterke 1.16,51 hvilket ga ham en flott 2. plass. Dette var en forbeding på over 2s og er tolvte beste tid på landsbasis i hans årsklasse siste år. Neste øvelse var 100 butterfly. Her vant han øvelsen og perset med over 2 sek tiden 1.40,30. Dette var elevte beste tid på landsbasis i hans årsklasse. Tredje øvelse var 400fri. Gaute satte kontrollert ut og svømte faktisk siste 200m 5 sek raskere enn første 200. Til slutt viste tidstavla 6.09,44. Dette var en forbedring på 19 sek og ga ham 2. plass. Siste øvelse ut var 100 bryst. Nå begynte kreftene å ta slutt og han måtte se at tiden havnet noe bak sin bestenotering. På denne øvelsen var han alene i årsklassen og vant uansett.

Eirik Gramdal født 02 deltok på 3 øvelser og satte personlig beste på 2 av dem. Første øvelse var 200 bryst. Eirik leverte et flott løp på 4.03,45 og skaffet seg en flott bestenotering. I tillegg havnet han på toppen av pallen i sin årsklasse. 50 bryst var neste øvelse. Igjen klatret han til topp i egen årsklasse med tiden 53,16s. Dette var ca 1 sek bak hans bestenotering. Eiriks siste øvelse var 200 medley. Dette er en litt vanskeligere øvelse for Eirik, man han svømte inn til en fin tid på 4.26,71. Han var alene om å stille i denne øvelsen i sin årsklasse og stakk derfor av med sin tredje seier for dagen.

Emil Zajitski Hansen født 01 deltok på 4 øvelser. På de 2 første øvelsene 100 medley og 100 butterfly ble han dessverre disket for noen små tekniske feil. Det var utrolig synd spesielt på 100 medley hvor han svømte inn over 3,5s under sin personlige bestenotering. På 400 fri holdt han helt inn. Det ble dessverre noe bak bestenotering, men han svømte allikevel inn til en fin fjerde plass. På dagens site øvelse begynte nok kreftene å ta slutt. Han havnet litt bak persen sin og ble nummer 3.

Magnus Vingmark født 01 deltok på 2 øvelser. Første øvelse var 200 medley hvor Magnus startet i et forrykende tempo på butterfly delen. Magnus holdt imidlertid helt inn og endte på tredje plass med ny flott bestenotering på tiden 3.48,38. Øvelse 2 var 50 fly bra gjennomføring av Magnus. Tiden ble 52,23s og det ga ham sjette plass. Ny pers.

Zagros Nyseth født 01 deltok på 3 øvelser. Første øvelse var 400 fri. Her svømte han inn til en fin ny pers på 8.54,89. Dette ga ham sjette plass i årsklassen. Deretter svømte han 50 fri på ny bra bestenotering med tiden 46,69s. Dette ga ham også sjette plass. Til slutt stilte han på 200 rygg. Her ble han dessverre disket på grunn av feil i vending.

Kine Grimstad Andersen født 00 deltok på 3 øvelser. Hennes første øvelse var 200 bryst hvor hun svømte inn til en flott pers på 3.57,72. Dette ga henne 3 plass i årsklassen. Deretter stod 400 fri for tur. Dette gjorde hun unna på ny pers 7.04,35. Her havnet hun på niende plass. På 200 rygg svømte hun inn til ny bestenotering med tiden 4.00,23. Dette ga henne tredje plass.

Louise Weseth Johnsen født 00 deltok på hele 7 øvelser. Hun brukte dette stevnet som en treningsøkt. Allikevel perset hun på 4 av øvelsene. Fjerde plass på 100 fri, 1.24,46 og ny pers med nesten 2 sek. Fjerde plass på 50 rygg, 44,79s og ny pers med nesten 2 sek. Sjette plass på 50 bryst, 47,29s, og ny pers med nesten 3 sek. Åttende plass på 100 rygg, 1.35,59 og ny pers med 10 sek. På de tre siste øvelsene begynte hun å bli sliten og persene uteble. Sjette plass på 50 fly med 46,30. Disk for feil vending på 100 bryst, men bare noen få tiendeler bak pers. Til slutt tok hun sjette plass på 50 fri med tiden 37,97. En tøff gjennomføring av Louise denne søndagen.

Sine og Gaute var de to svømmerne som leverte de beste prestasjonene denne helgen, men totalen ser veldig lovende ut. Videre fokus på teknikkdetaljer vil fortsette fremgangen. Med tanke på at dette var første stevnet denne sesongen blir det spennende å følge svømmerne videre i 2013/2014-sesongen.

Neste uke deltar noen av disse svømmerne sammen med flere av de mer erfarne hortenssvømmerne på Sjetten Open i Skedsmo, både lørdag og søndag.

Link til MinGG: http://mingg.gjengangeren.no/artikkel.php?aid=24179