HSK følger NIF og NSF sine forsikringsordninger.

Se forsikringer: http://svomming.no/forbundet/klubbdrift/organisasjon/forsikringer/
Se lisens: http://svomming.no/forbundet/klubbdrift/organisasjon/lisens/

NSFs medlemsklubber har vedtatt på Forbundstinget at alle som vil være med i approberte stevner/konkurranser/kamper i idrettene Norges Svømmeforbund administrerer, må ha gyldig startlisens (GE 1B). Startlisensen gir utøverne rett til å delta på konkurranser, bladet Norsk Svømming og idrettsskadeforsikring (9-12 år er forsikret gjennom barneidrettsforsikringen).
Norges Svømmeforbund fortsetter avtalen med Idrettens Helsesenter og Gjensidige. Ordningen med at belastningsskader dekkes på lik linje med andre skader er svært gledelig for alle aktive i svømmeidretter. Alle som betaler startlisens har tilgang til Skadetelefonen, telefonnummer 02033, som er en telefonbasert rådgivningstjeneste med spesialkompetanse på idrettsmedisin. Formålet er å ivareta idrettsutøvere på alle nivåer gjennom behandlingsløpet. Skadetelefonen gir gode råd om skadeforebygging og hva man bør gjøre ved akutte skader. Åpningstider er alle dager 09.00–21.00.

Ved skade skal man ringe og melde inn skaden til Skadetelefonen på 02033 umiddelbart.

I tillegg får alle med en skade behandlingsgaranti, kvalitetssikret behandlernettverk, og spiseforstyrrelser og sammensatte symptomer er også en del av forsikringsordningen. Det er kun to typer startlisens:

Kort oppsummert:

  1. Barn til og med 12 år er forsikret i Barneidrettsforsikringen – ring 02033 hvis noe skjer.
  2. Alle som deltar på approberte stevner MÅ ha betalt lisens for å delta.
  3. Barn over 12 år som ikke konkurrerer kan kjøpe lisens, og er dermed forsikret også på vanlige treninger. De barn over 12 år som ikke velger forsikring via lisens har da kun offentlig helsevesen eller private forsikringsordning til å hjelpe seg ved skade.

Se siden «Hente og betale lisens«

Er du i tvil – ring 02033. Er du i tvil om det vil være senskader (som tannskade/brudd/..) – ring 02033.

I Horten Svømmeklubb er oppmann lisensansvarlig. Kontakt lisensansvarlig dersom du har spørsmål om forsikringer eller lisens til stevner@hortensk.net